Få det bedste ud af din massage med cupping massage

31 januar 2021 Astrid Pedersen

Føler du dig ofte stiv og øm i din krop, og ønsker du dig en rigtig god massage, som virker i dybden? Så burde du give cupping massage et skud.

Hvad er cupping massage?

Cupping massage er massage udført ved hjælp af sugekopper som skaber et vakuum der hvor de påsættes kroppen. Oprindeligt blev cupping anvendt som en form for stimulering af lymfe systemet og som en måde hvorpå man kunne tilvejebringe øget blod cirkulation i musklerne.

Dette sket ved at opvarmede sugekopper blev placeret på patientens krop, typisk på ryggen. Når luften i kopperne afkøledes ville vakuummet trække huden op i koppen. Ved denne procedure løsnes huden fra det underliggende væv hvilket fremmer gennemstrømningen af blod samtidig med at lymfe drænagen aktiveres.

Affalds stoffer transporteres væk fra det ramte område og næring tilføres vævet. Dette smidiggør såvel musklerne som det omkring liggende bindevæv således at bevægeligheden i området øges. Og så er det for det meste en særdeles behagelig oplevelse af få sat kopper.

Cupping massage er en udløber af denne metode. Ved cupping massage anvendes som regel sugekopper med mekanisk vakuum. Dette betyder at man i stedet for at opvarme sugekopperne bruger en lille pumpe til at skabe undertrykket. I stedet for at lade koppen sidde statisk det samme sted trækker man den hen over huden i en glidende dynamisk bevægelse inden koppen sættes fast og en ny omgang påbegyndes med en ny kop.

På den måde kan du faktisk massere større områder og dermed slå to fluer med eet smæk. Du får den grundige blødgøring af musklerne som er kendetegnet ved en god massage. Og samtidig får du koppernes stimulerende og dybde virkende effekt på bindevævet.

Er du bosiddende i området omkring Vejen, Gesten, Føvling, Billund, Vamdrup eller Lunderskov kan du kontakte Tik Sara’s Massage via hjemmesiden https://tiksarasmassage.dk/cupping-massage 

Flere Nyheder