Få mere ud af firmabilen med split leasning

22 april 2021 Astrid Pedersen

Er du arbejdsgiver, og vil du gerne glæde medarbejderne med en firmabil? Så giver det god mening at kigge på splitleasing. Ved en traditionel firmabil ordning stilles en firmabil til rådighed for medarbejderen som så kan bruge denne i forbindelse med udførelse af arbejdet, til pendling, og i visse tilfælde til privat brug.

Desværre betyder reglerne om beskatning af fri firmabil at medarbejderen skal betale skat svarende til bilens værdi. Dette gør at medarbejderen vil være tilbøjelig til at vælge en lille billig bil som firmabil hvilket langt fra er optimalt hvis medarbejderen skal tilbringe mange timer på vejene hver eneste dag.

Her vil man nom foretrække en lidt større bil med bedre køre egenskaber og en højere grad af sikkerhed. Og det er her splitleasing kommer ind i billedet.

Hvad er fordelene ved splitleasing?

Der er flere fordele ved at vælge splitleasing modellen når medarbejderen skal begaves med en firmabil. Disse fordele gælder både medarbejder og arbejdsgiver. Med splitleasing er det nemlig muligt at vælge en af de større og mere lækre biler i luksus klassen som firmabil uden at blive flået i skat.

I stedet for en Toyota Aygo eller en Skoda Citigo kan medarbejderen vælge en bil med noget mere bang for the bucks – for eksempel en Audi, en Mercedes Benz, en BMW eller måske en af de større modeller fra eksempelvis Volvo, Volkswagen eller Toyota uden at skulle lide under så tung en skattemæssig byrde.

Når du benytter splitleasing til at give dine medarbejdere adgang til de rette firmabiler vil udgiften til bilen deles ligeligt mellem virksomhed og medarbejder. Der vil foreligge en beregning af denne opdeling baseret på en opgørelse af hvor stor en del af kørslen som foregår henholdvis i firma regi og i privat øjemed.

Du kan læse mere om fordelen ved splitleasing på SpecialCars.dk.

Flere Nyheder