Forlæng trægulvets levetid med maling

23 september 2020 Camilla Skøtt

En gulvafslibning er præcis, hvad der skal til for at give nyt liv til brædderne i dit hjem, men hvad skal der ske efterfølgende? Hvis gulvet er for slidt, nytter det ikke at høvle løs – i stedet kan du overveje at skjule manglerne med maling.

Trægulve er flotte og elegante. Ingen tvivl om det. Særligt når de netop har fået en grundig gulvafslibning. Men desværre er det ikke altid muligt at bevare det flotte look på trods af både afhøvling og afslibning – det forklarer gulvkanonen.dk:

“Et meget gammelt trægulv fyldt med sømhuller, kan være svært at gøre rigtig flot uanset hvor meget, du sliber på det. Heldigvis behøver du ikke at kaste penge efter et ny for at få et flot gulv – du kan nemlig klare det med maling, og det er faktisk en løsning, som flere og flere vælger.

Hvid og grå er mest populært

De fleste af dem, der vælger at male deres trægulve, går med enten hvid eller lys grå, og det skyldes naturligvis, at det er farver, der er lette at kombinere med en enkel skandinavisk stil. Det er dog ikke altid det sjoveste at vælge den sikre løsning, og hvis du har mod på det, kan du sagtens springe ud i mere vovede farver.

Du kan eksempelvis give børneværelserne hver deres farve, ligesom du kan adskille køkkenet fra resten af boligen ved at give dét sin egen farve. Alternativt kan du lege med mønstre, når du maler – det er for eksempel vældig populært med tern. 

Vælger du at male dit gulv på egen hånd, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, så du ikke spilder tid, kræfter og penge på et resultat, der ikke bliver rigtig godt. Gulvet skal vaskes godt, slibes ned og vaskes igen, inden du begynder at spartle huller ud for til sidst at påbegynde malerarbejdet.

Flere Nyheder