Har motivet på dine plakater mistet deres glans?

24 februar 2021 Anders Lundtang Hansen

Vi har ikke alle mulighed og råd til at få indrammet vores plakater, og det kan da også virke lidt prætentiøst, hvis der er tale om billige plakater, der heller ikke har den store affektionsværdi for en.

Så har man penge som skidt, så kan man jo skifte ramme og glas ud, når man synes, at rammen er blevet grim, og glasset er blevet beskidt, hvis man er for doven til at rense det og holde det ved lige.

Men de fleste af os andre ville gøre glas og ramme rene, når vi nu alligevel har lagt penge i det, så det ikke forgår så hurtigt.

Dog vælger ret mange mennesker at have de plakater hængende, som de er, om man så hænger dem op med tape og ved, at de går i stykker, når man tager dem ned igen, og de ikke er lige så flotte, hvis man skal hænge dem op igen – og man kan risikere at få taget noget tapet med ned, når man hiver plakaten ned.

Hold dine plakater rene for eftertiden

Der er således mange måder at sætte ens plakater op, steder man kan hænge dem op, og hvor højt eller lavt man hænger dem op, og det kan have indflydelse på, hvordan man bedst gør dem rene, men det følgende er mere en overordnet beskrivelse til rengøring af plakater.

Her er der tale om almindelige plakater i 2D, hvor der er påtrykt et mønster, og man således ikke har indrammet en trøje, en udstoppet edderkop eller lignende.

Når plakaten ser ud til at være blevet lidt mat, så kan det være grundet støv, og det lægger man måske ikke mærke til til at starte med, hvis man kigger på den plakat til dagligt.

Så kan man lige køre henover den med en støveklud og fjerne støvet.

Er den misfarvet eller har fået skidt på sig, så kan man forsøge at gøre den ren med en våd klud, men hvis plakaten er gammel, så er det ikke sikkert, at det hjælper.

Flere Nyheder