Hvori består et privat lån?

10 maj 2021 Astrid Pedersen

Et privatlån er ikke, som man måske ville forstå ud fra navnet, betegnelsen for et lån imellem privatpersoner. Et privatlån er et lån som udstedes af en bank eller et penge institut til private låntagere, og altså ikke til en virksomhed eller en organisation.

Du kan som privat forbruger altid ansøge om et privatlån hos en af de mange långivere der findes i Danmark. Og skal det gå stærkt kan du med fordel ansøge online.

Hvornår kan jeg søge om et privatlån?

Du kan søge om et privatlån lige når det passer dig. Da du ansøger online skal du ikke vente på at banken åbner, og du vil kunne søge uden for normale kontortider og fra en hvilken som helst lokation.

Det at ansøge om et online lån kræver blot et smartphone, en tablet eller en computer med adgang til internettet. Og i langt de fleste tilfælde skal du kun bruge dit NemID som dokumentation når du ansøger om at låne penge online.

Hvad kan jeg bruge et privatlån til?

Du kan bruge de penge, du får ud af et online lån, på lige hvad du har lyst til. Du er ikke forpligtet til at redegøre for dit forbrug over for en online långiver.

Det betyder at du kan bruge dit privatlån til at finansiere din næste ferie, eller du kan bruge det til at dække en uforudset udgift. Det er helt op til dig. Det eneste, du skal sikre dig når du optager et online lån, er at du er i stand til at tilbagebetale lånet efter den gældende låne aftale. Derfor er det en god idé at lægge et holdbart budget før du optager et privatlån.

Hos Ikano Bank kan du ved hjælp af en låne beregner forlænge eller forkorte løbetiden på dit privatlån således at afdragenes størrelse kan tilpasses dit budget. Læs mere på ikanobank.dk.

Flere Nyheder