Olierede gulve – hvordan vedligeholdes de?

18 april 2021 Maya Hindsberg

Et olieret gulv er virkelig en af de flotteste ting, du kan få i dit hjem. Alle hjem med trægulve vil dog opleve, at de på et tidspunkt har hakker og ridser, og derfor skal de slibes og behandles, og det er der, du kan vælge at behandle det med olie.

Dit gulv bliver udsat for massivt slid dagligt, og derudover vil der også blive spildt, så der kommer pletter. Det kan et olieret trægulv sagtens tåle, hvis du vedligeholder det ordenligt. Du skal dog huske, at din livsstil også kan spille ind på, hvor meget slid dit gulv bliver udsat for. Har du f.eks. børn eller dyr, vil gulvet med stor sandsynlighed blive udsat for mere slid, end hvis i bare bor to voksne, som ikke taber ting og leger på gulvet. Hvis du vil vide mere om gulvafslibning og overfladebehandlinger så tjek evt. https://gulvkanonen.dk/ ud.

Rengøring og vedligeholdelse

Olie er en af de foretrukne efterbehandlinger hos de danske hjem, fordi den går godt i spænd med den skandinaviske indretningstradition, og fordi den er rigtig modstandsdygtig over for skidt og slid. Derudover er det også nemt at vedligeholde, da du blandt andet kan friske de områder op, som er særligt udsatte, f.eks. ved spisebordet, uden at skulle overfladebehandle hele gulvet.

Til dagligt kan du også pleje dit gulv med oliepleje. Det forstærker olien, og giver overfladen en hærdning, så den kan lidt længere. Derudover er det skånsomt for indeklimaet og også hurtigt tørrende, så det er ikke særligt tidskrævende. 

Når det kommer til at rengøre gulvet, skal du have fat i en blød kost eller en støvsuger med et blødt mundstykke, så ikke gulvet bliver ridset under rengøringen. Når du skal vaske gulvet, er det vigtigt, at du gør det med en godt opvredet klud og den rette sæbe, som passer til den behandling, du har fået.

Flere Nyheder