Tænk salg når du køber biler

23 juni 2021 Lotte Hindsberg

Om du har planer om at købe en sprit ny bil eller en brugt bil, skal den, men mindre at det er en ældgammel bil du kører til skrot, sælge den igen. Derfor er det en god ide, allerede når du køber den at tænke på at den skal sælges og hvis du gerne vil have så mange penge for den behandle den godt. 

Det betyder at du i det omfang det er muligt ikke spiser og ryger i bilen. Fedtfingre og røg får ikke prisen op. Du skal også overholde de lovpligtige service eftersyn og huske at få skrevet alt ned i servicebogen.

Tag billeder og skriv en sandfærdig beskrivelse

Når du skal sælge bilen, kan du vælge imellem selv at sælge den eller du kan vælge at sælge den til en forhandler og slippe for besværet. Du kan f.eks. søge på brugte biler på Fyn. 

Uanset om du vælger den ene eller anden løsning er det en god ide at starte med at rengøre bilen og lave evt. små reparationer, der får bilen til at fremstå pænere. Skriv en ærlig beskrivelse af bilen. Det er altid dårlig stil at udlade vigtige oplysninger og det vil give et dårligt første håndsindtryk og du vil få svært ved at overbevise evt. købere om at din bil er et godt køb. Der er en årsag til at brugtvognssælgere har et dårligt ry. Om du sælger til en forhandler eller en privat køber er underordnet.

Du kan forvente at du vil få lidt mindre for bilen hvis du sælger til en forhandler, men omvendt skal du heller ikke bruge tid og kræfter på selve salget. Har du planer om at købe en anden bil kan du med fordel tage din gamle bil med og lade den indgå i købet. Ofte vil du få mere for din gamle bil, hvis du køber en ny.

Flere Nyheder